Verblijf

Een hostel, Bed & Breakfast of een vijfsterrenhotel, low-budget of highclass en midden in het centrum of liever in een rustigere wijk? De mogelijkheden voor een verblijf in Parijs zijn oneindig. De volgende tips helpen je bij het vinden van een goede slaapplek.

Welke wijk?

Parijs bestaat uit 20 wijken, zogenaamde ‘arrondisementen’, die elk een geheel eigen karakter hebben. Veel toeristen verblijven in het centrum van Parijs waar zich de kenmerkende gebouwen, attracties en winkels bevinden. St.-Germain-des-Prés is een chique en hippe kunstenaarswijk met veel cafés, restaurants, antiekzaken, galeries en modeboetiekjes. Quartier Latin is het oudste gedeelte van Parijs en inmiddels uitgegroeid tot een levendige multiculturele studentenwijk met gezellige cafeetjes, restaurants en marktjes. Naast de vele pleintjes en tuinen in Le Marais zijn er de modieuze boetieks, galeries, gezellige bars restaurants die deze wijk trendy en levendig maken. Champs-Elysées en Tuilerieën staan natuurlijk bekend om de typische attracties van Parijs. Deze wijken genieten grote bekendheid dankzij de Arc de Triomphe, de chique winkelstraat Avenue des Champs-Elysées, de Jardin des Tuileries en het wereldberoemde Musée du Louvre.

Hotel

Hotels in Parijs variëren van familiehotels tot vijfsterrenhotels en van relatief toegankelijk geprijsd tot chique en duur. Daarbij hangt de prijs sterk af van de wijk waarin je wilt verblijven. Voor een hotel in het centrum van de stad betaal je veel meer dan voor een hotel daarbuiten. Hierbij geldt: hoe eerder je boekt, des te goedkoper een kamer. Houdt er rekening mee dat hotelkamers in Parijs vaak vrij klein zijn en het ontbijt is meestel niet erg uitgebreid. Vanwege het grote aanbod van hotels kun je het beste zoeken, vergelijken en boeken bij één van de grotere boekingssites als Booking.com en Expedia.nl.

Foto: Wimdu.nl

Foto: Wimdu.nl

Appartement

Als je voor langere tijd naar Parijs gaat, is het aan te raden om voor een appartement te kiezen. Dat is uiteindelijk veel goedkoper dan een hotel. Ook als je met de hele familie gaat, is een appartement voordeliger. Bovendien biedt een appartement meer privacy en ruimte. Zoeken en boeken doe je het beste via Wimdu!

Hostel

Hostels zijn een stuk goedkoper in Parijs en bieden vaak goede voorzieningen als een internetcafe, keuken, wasmachine en droger voor gezamenlijk gebruik en bovendien is het een plek waar reizigers elkaar leren kennen. Prijzen variëren afhankelijk van je behoefte aan privacy. Zo kun je je kamer en douche delen met twaalf anderen of kiezen voor een privé-kamer met een eigen badkamer. Zoek en boek eenvoudig via Hostelworld.

Bed & Breakfast

Parijs kent veel leuke en sfeervolle Bed & Breakfasts. Deze optie is soms goedkoper dan een hotel, maar het leukste van een verblijf in een Bed & Breakfast is het feit dat je de Franse cultuur, de gebruiken en de taal beter leert kennen door het persoonlijke contact met de eigenaar.

Leuke tips en informatie