Uitgaan in Parijs

De avond valt, gebouwen en bruggen lichten op, het is tijd om uit te gaan. En of je dat wilt doen in een trendy club, een wijnbar, een casino, een comedycafé of op een gezellig terras, er is keuze genoeg.

De wijk Le Marais is altijd levendig en hier vind je vele kleine bars en discotheken. Populair bij de Parijse jeugd zijn de sfeervolle pubs en terrassen rondom Bastille. Rue de Lappe is hier een bekende straat waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten in één van de discotheken of nachtclubs. Wil je het liever wat rustiger? In Montmarte drink wijn met je geliefde op het terras of in een exclusieve wijnbar. Ook de Champs-Élysées is de ideale straat om een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan.

Uitgaanstips

  • Le Lido is de op één na bekendste nachtclub van Parijs gelegen aan de Champs-Elysées. In deze club, waar spectaculaire shows worden gegeven, waan je je een avond in Las Vegas.
  • La Scala is een enorme discotheek in hartje Parijs, aan de Rue de Rivoli. Drie verdiepingen, 2000m2 dansvloer en bekende DJ’s maken deze discotheek tot een favoriet onder de Parijzenaars.
  • Moulin Rouge in de rosse buurt van Montmartre staat bekend om de extravagante shows, schaars geklede vrouwen, lekker eten, een enorme dansvloer omgeven door spiegels en de hoge prijs. Die is wel inclusief de champagne.
  • De hippe club Wanderlust beschikt over één van de grootste dakterrassen in Parijs. Van mei tot en met oktober kun je hier heerlijk genieten van een drankje in de buitenlucht met een mooi uitzicht over de Seine. ’s Avonds draaien bekende dj’s hun platen. Maar ook overdag is hier veel te doen. Zo is er een restaurant, worden er workshops gegeven en films gedraaid en kun je yogalessen volgen.
  • Le Batofar is een oud lichtschip aan de oevers van de Seine die is omgebouwd tot bar, club en muziekwinkel. Regelmatig treden bekende artiesten en dj’s op. Een bijzondere locatie, alternatieve muziek van techno tot dubstep en een goede sfeer maken van de boot een unieke uitgaansplek.

Leuke tips en informatie