Shoppen in Parijs

Parijs is een echte modestad waar de mogelijkheden voor elke shopaholic eindeloos zijn. Luxe modemerken, chique winkelstraten maar ook kleine boetiekjes en gezellige marktjes, er valt voor iedereen en voor elk budget genoeg te shoppen.

Op de Champs-Elysées vind je de grote warenhuizen, luxe kledingzaken en de bekendste merken als Louis Vuitton, Dior, Chanel en Armani. Voor de grote gangbare ketens zoals C&A, H&M en Bershka ga je naar Rue de Rivoli. La Bastille is één van de meest mode gevoelige wijken van Parijs met trendy haute couture, hippe kledingzaken en tweedehands winkels. In St. Germain zijn er veel kleding- en boekwinkeltjes, tweedehands winkels en kunstgalerieën. Voor kleine boetiekjes, juweliers en kunst- en antiekwinkels moet je naar de wijk Le Marais.

Parijs kent ook vele markten en warenhuizen. Op maandag tot en met zaterdag kun je rondstruinen op de Marché aux Fleurs, de oudste en grootste bloemenmarkt van de stad. Rue de Buci is de ochtendmarkt in St. Germain waar onder andere regionale specialiteiten zijn uitgestald. Parijzenaars komen elke donderdag en zondag bijeen op de Marché Richard-Lenoir voor hun vis, vlees, brood en kaas, maar ook voor de gezelligheid. Shop je liever onder één dak ? In de warenhuizen als Le Bon Marché, Au Printemps of Galeries Lafayette vind je zowel designerkleding en hippe mode als levensmiddelen.

Tips

  • Heb je een dure smaak maar niet zo’n groot budget? Ga dan eens naar een van de stockwinkels. In Parijs zijn er verschillende discountwinkels waar designerkleding van het vorige seizoen verkocht worden voor minder dan de helft.
  • Trouwplannen en ruimte over in je koffer? Tati verkoopt zowel gewone als papieren trouwjurken vanaf €50,-. Verder kun je er goedkope sieraden en bonbons kopen en kun je er zelfs meteen je huwelijksreis boeken.
  • Na een bezoek aan Jovoy ruik je zeker lekker want je mag alles testen en bovendien ga je nooit weg zonder een aantal samples. Jovoy verkoopt meer dan 600 geuren in alle prijsklassen.
  • La Petite Mendigote is een exclusieve tassenwinkel in Saint-Germain.  De tassen verschillen van basic tot vrolijk versierd en van heel goedkoop tot extreem duur. Als je op zoek bent naar een bijzondere tas waar er maar één van is, dan moet je deze winkel zeker even binnenlopen.

Leuke tips en informatie