De reis naar Parijs

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Parijs te reizen. Zo kun je snel en goedkoop met de trein, voor een spotprijs met de bus, luxe met het vliegtuig of onafhankelijk met de auto. Bekijk hier de voor- en nadelen van deze vervoersmiddelen naar de Franse hoofdstad.

Met de trein

Parijs is niet zo ver als je denkt en zeker niet met de trein. Met de Thalys vanaf Rotterdam ben je in 2.5 uur in de Franse hoofdstad, vanaf Amsterdam doe je er 3 uur en 15 minuten over. Je kunt ook de intercity naar Brussel nemen en vanaf daar met de Thalys verder reizen. Dat is bijvoorbeeld handig als je een NS kortingskaart hebt.

Eenmaal in Parijs brengt De Thalys je naar het station Gare du Nord. Vanaf daar ben je snel in andere delen van Parijs met metro, RER (een lokale trein), bus of taxi.

Gemakkelijk en goedkoop naar Parijs met NS Hispeed. Reserveer hierbij ver vooruit. Zo ben je niet alleen verzekerd van een plek, het is ook voordeliger om zo vroeg mogelijk te boeken.

Met de bus naar Parijs

Wil je nog goedkoper naar Parijs? Dan is de bus een mogelijkheid, maar dan moet je geen haast hebben. Een busreis naar Parijs duurt zo’n 7.5 uur vanaf Amsterdam. Een voordeel is dat je je reis kort van te voren kunt boeken. Verder is het ook mogelijk om een compleet georganiseerde busreis te boeken. Busexcursiereizen kan je makkelijk online boeken via peterlanghout.nl.

Met het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig is natuurlijk helemaal luxe en snel. Parijs is slechts een uurtje vliegen vanaf Amsterdam. Het is wel duurder dan de trein en een ander nadeel is dat je veel tijd kwijt bent aan het in- en uitchecken.

KLM en AirFrance vliegen rechtstreeks naar Parijs op Paris-Charles de Gaulle International Airport of Paris-Orly Airport. Vanaf hier zul je een transfer moeten regelen naar het centrum.

Voor vliegtickets en verschillende prijzen, kijk op Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en Worldticketcenter.nl.

Met de auto

Een autorit vanaf Amsterdam naar Parijs duurt zo’n 5 uur. De snelwegen naar de stad toe zijn comfortabel en snel, maar eenmaal binnen Parijs heb je te maken met veel drukte en hoge parkeerkosten, als je al een plekje hebt kunnen vinden. Bovendien heb je de auto helemaal niet nodig als je eenmaal in de stad bent, omdat alles veel beter te bereiken is met het openbaar vervoer. Het is goedkoper dan vliegen maar weegt niet op tegen de kosten van de trein. Wel ben je geheel onafhankelijk en bepaal je zelf je reistijden.

Leuke tips en informatie