Interessante wijken

Bastille
Een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis vond hier plaats. In 1789 werd hier door de Parijzenaars gevangenis de Basille bestormd waarmee de Franse Revolutie werd ontketend. Deze wijk vormt de bakermat van Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap.

Luxembourg
Wie de hectiek van het Parijse centrum even wil ontvluchten kan terecht in deze rustige buurt. De vele sierlijke tuinen in dit Frans kwartier zijn een inspiratiebron voor de vele kunstenaars die hier huizen.

Quartin Latin
Deze wijk is al meer dan zevenhonderd jaar het intellectuele en academische centrum van de Franse hoofdstad. Dankzij gerenomeerde scholen en universiteiten als Sorbonne werd het onder studenten als snel een gewoonte om Latijn te spreken. Vandaar de naam.

Invalides
Eiffeltoren, rivier de Seine, mausoleum van Napoleon en het schitterend gebouwde Muséee d’Orsay. Deze unieke bezienswaardigheden liggen allemaal in de wijk Invalides. Om de grote horde van toeristen te vermijden, kunt het beste al in de ochtend richting deze buurt trekken.

Champs-Elysées en Tuilerieën

Nog twee wijken waar vele Franse beroemdheden te vinden zijn. Zo staan de Arc de Triomphe, winkelstraat Avenue des Champs-Elysées en museum het Louvre hier opgesteld. Dankzij een slim verzonnen inrichting staan alle gebouwen op één rij achter elkaar.  U kunt deze attracties dus in  een wandeling makkelijk inplannen.

Leuke tips en informatie