Eten & drinken in Parijs

Foto: Scalleja (Flickr)De verscheidenheid aan gerechten en restaurants in Parijs is enorm.Van de Aziatische tot Italiaanse keuken en van een driesterrenrestaurant tot een bistro. En natuurlijk zijn er de klassieke en wereldberoemde Franse gerechten als confit de canard en foie de gras, Zet er een goede fles wijn bij en je hebt een avond typisch Frans dineren.

Maar Parijs is meer dan boeuf bourguinon met een chique fles Merlot, want het zijn ook echte zoetekauwen. Parijse pattiseries (banketbakkers) verkopen de heerlijkste niflettes, kleine taartjes met een puddingvulling en de lekkerste peer- en amandeltaarten, de zogenaamde Tartes Bordaloues. Dan is er nog de Puits D’amour, een bladerdeeggebakje met een zoete vulling, de Paris-Brest, een gevulde krans van soezendeeg natuurlijk de overbekende makarons en crêpes.

In de Franse hoofdstad eten de mensen net als in Nederland drie maaltijden, maar hier zitten wel andere gewoonten aan vast. Begin je dag als een echte Parijzenaar bescheiden met een kop koffie en een croissantje met jam. Een warme lunch tussen twaalf en drie met een glas wijn is niet ongewoon. Het diner vindt pas laat pas. Tussen acht uur en elf uur ’s avonds nuttig je een lichte maaltijd, ter compensatie van de uitgebreide lunch.

Leuke tips en informatie