Bezienswaardigheden

De belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van Parijs.

 • Place des Vosges

  Het zeventiende-eeuwse Place des Vosges is het oudste plein van Parijs. Het plein wordt gekenmerkt door het symmetrische ontwerp, omringd door identieke gebouwen met rode gevels. Verder zijn er exclusieve hotels, restaurants en antiquairs te vinden en het groene park midden op het plein is een plek waar veel Parijzenaars een middag vertoeven.

 • Sacré Cœur

  Deze opvallende, felwitte kerk op de heuvel Montmartre is gebouwd om de 58.000 doden in de Frans-Duitse oorlog te herdenken. Dit prachtige Romaanse- Byzantijnse bouwwerk is van binnen versierd met schilderijen en beeldhouwwerken en de enorme luidklok is een van de grootste en zwaarste luidklokken ter wereld. Om deze indrukwekkendheden te zien, moet je wel 237 treden de heuvel opklimmen.

 • Moulin Rouge

  In deze toeristische trekpleister steken klein kunstenaars al meer dan honderd jaar de draak met de Franse politiek en het leven van alledag. Meest bekend is dit cabaret in de Parijse rosse buurt door de film Moulin Rouge uit 2001 met Nicole Kidman.

 • Centre Georges Pompidou

  Het Centre Pompidou is niet alleen een interessant museum voor moderne en hedendaagse kunst, het is tevens een opvallend gebouw. De bedoeling van de architecten was om het gebouw als het ware binnenstebuiten te keren. De gevel van het gebouw bestaat uit pijpen en buizen die in allerlei bochten door elkaar lopen en die uit allerlei kleuren bestaan.

 • Cimetière du Père-Lachaise

  Veel toeristen komen naar deze beroemde negenhonderd jaar oude begraafplaats om talloze bekende personen en sterren de laatste eer bewijzen. Onder andere Jim Morrison en Edith Piaf, Karel Appel, Marcel Proust, Oscar Wilde en Maria Callas liggen hier begraven.

 • Arc de Triomphe

  De Arc de Triomphe of de Triomfboog is een van de bekendste bouwwerken van Parijs. Op dit neoclassicistische monument staan belangrijke figuren, gebeurtenissen en overwinningen uit de Franse geschiedenis uitgebeeld. Het uitkijkplateau biedt een mooi uitzicht met de Champs-Elysees aan de ene kant en La Defense aan de andere kant. Tegenwoordig is de 50 meter hoge boog het beginpunt van overwinningsfeesten en parades in de stad.

 • Notre Dame

  De Notre Dame is een wereldberoemde kathedraal, gebouwd tussen 1163 en 1345. Dit Gotische bouwwerk is 130 meter lang en staat op een eilandje in de Seine. De smalle trappen van de twee torens leiden je naar een hoogte van 69 waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 • De Eiffeltoren

  Natuurlijk hét symbool van Parijs dat je niet mag missen tijdens je weekend in de Franse hoofdstad. Deze immense toren is maar liefst 324 meter hoog. Beklimmen is zeker de moeite waard. Op het eerste platform bevindt zich een expositie over de Eiffeltoren met foto’s, schilderijen en informatie en op de top heb je een uniek uitzicht over Parijs en daar voorbij.

 • Het Louvre

  In deze indrukwekkende tentoonstelling van kunst vindt u een enorme collectie van onder meer Oosterse, Egyptische en Griekse oudheden. Maar befaamd is het Parijse museum geworden door zijn Westerse schilderkunst. Schilderij “De Mona Lisa” van Leonardo da Vinci is het meest bekende doek van dit Franse Museum.

Leuke tips en informatie