Activiteiten

Wat kun je allemaal doen tijdens je weekendje Parijs? Hieronder vind je ons overzicht van de leukste activiteiten in Parijs.

 • Skatend langs de highlights

  Tijdens de Friday Night skating in Parijs maak je een tocht door het centrum van de Franse hoofdstad. De rit duurt van half tien ’s avonds tot één uur ’s nachts. De route is elke week anders, maar je komt altijd langs verschillende hoogtepunten van Parijs Je moet wel redelijk goed kunnen skaten. Je rijdt zo’n dertig kilometer en bovendien is Frankrijk niet zo vlak als Nederland.

 • Uitkijkpunten

  Beklim de top van de Eiffeltoren, de torens van de Notre Dame of de Arc de Triomphe voor prachtige uitzichten over Parijs.

 • Foto: Davide "Dodo" Oliva (Flickr)

  Je t’aime…

  Ben je met je geliefde in Parijs of heb je de ware leren kennen in deze stad van de liefde? Bezegel jullie liefde, hang een slotje aan het hekwerk van de Pont des Arts en gooi de sleutel in de Seine. Een leeg plekje zoeken wordt nog een opgave, want het hek van de brug hangt inmiddels helemaal vol met deze cadenas d’amour.

 • Bijkomen in Bois de Boulogne

  In het bekendste park van Parijs, Bois de Boulogne, kun je even bijkomen van alle indrukken van het prachtige Parijs. Je hoeft je in dit 846 hectare grote park niet te vervelen. Zo is er een zwembad, een dierentuin, een openluchttheater en er zij verschillende cafés en restaurants. Je kunt er wandelen of fietsen over de kronkelende paden en langs de beekjes om vervolgens je picknickmand uit te stallen op één van de grasvelden. Een ultieme middag van ontspanning midden in Parijs.

 • Boottocht over de Seine

  Beleef romantisch Parijs vanaf de prachtige rivier de Seine. Je kunt verschillende boottochten maken die je langs de vele historische gebouwen en bruggen voeren. Je kunt kiezen voor een rondvaart met een gids of voor een hop-on/hop-off boot zonder commentaar van een gids. Een minicruise compleet met diner en livemuziek is ook mogelijk. Wat je ook kiest, het uitzicht vanaf het water is als die van een filmdecor. Een ticket koop je bij één van de kiosken aan de kade.

 • Musea

  Bezoek één van de wereldberoemde, toonaangevende musea die Parijs rijk is. Zo kun je bijvoorbeeld naar het wereldbekende Louvre waar de Mona Lisa naar je glimlacht, het Centre Pompidou waar je allerelei vormen van moderne kunst kunt bewonderen of het Musée d’Orsay met westerse kunst tussen 1848 en 1914.

Leuke tips en informatie